Glavobolja

Glavobolja i migrena su najčešći bol čovečanstva, star koliko i civilizacija. Svakog od nas je bar jednom u životu zabolela glava. Glavobolje, veoma neprijatne i uporne, otežavaju svakodnevni život, a ponekad ga u potpunosti parališu. Migrena zna da pokvari i najlepše događaje, često nas onesposobi za radne i porodične aktivnosti, i natera da propustimo izlazak u bioskop ili druženje sa prijateljima. Jednostavno ne možemo uživati u životu i skladnom funkcionisanju.

Da bi zaustavili bol posežemo za lekovima, uglavnom analgeticima koji nam trenutno pomažu jer deluju simptomatski, dakle samo na bol kao simptom, a ne na uzrok glavobolje. Tako rešimo jednu epizodu ali se serija nastavlja i lagano ulazimo u začarani krug prekomernog korišćenja lekova protiv bolova u želji da popravimo kvalitet života. Na taj način opteretimo naš organizam jer prekomerno korišćenje lekova toksično deluje na jetru, bubrege i druge organe.

Akupunktura pronalazi suštinski uzrok glavobolje i rešava ga pokretanjem prirodnih mehanizama organizma i aktiviranjem prirodne inteligencije tela. Specifične akupunkturne tačke na koži povezane su sa unutrašnjim putevima životne energije, a stimulacijom tih tačaka podstiče se slobodan tok energije kroz čitav organizam.

Akupunkturom je moguće postići potpuno izlečenje dugogodišnjih, čestih i upornih glavobolja i migrena, a za mnoge je jedina nada na putu ka kvalitetnijem i skladnijem životu. Zbog postizanja dobrih rezultata bez štetnih efekata u lečenju brojnih poremećaja možemo je smatrati medicinom prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Klasična medicina nakon kompletnih i detaljnih pregleda i analiza najčešće ne pronalazi uzrok glavobolje i ne nudi neko bolje rešenje od lekova protiv bolova, lekova za umirenje, za poboljšanje cirkulacije… Razlog tome je što je klasična zapadna medicina zanemarila jedinstvo prirodnih zakona i čoveka, postojanje izvora zdravlja i otpornosti u samom organizmu, i što ne sagledava suštinski uzrok poremećaja zdravlja već je uglavnom usmerena na simptomatsko lečenje.

U lečenju glavobolje i migrene akupunktura daje odlične rezultate, a po mišljenju brojnih stručnjaka na osnovu istraživanja ona je rešenje za trajno lečenje. moderna nauka sugeriše da akupunktura olakšava bol tako što menja signale između nervnih ćelija i utiče na lučenje endomorfina i endorfina u mozgu koji eliminišu bol. Metoda je izbora i ima prednost nad lekovima jer je bezbedna i bez štetnih efekata.